VORES ARBEJDE

Fysiske udviklingsplaner

Folkeskoler

I samarbejde med brugergrupper og kommunale forvaltninger, har tegnestuen udarbejdet helheds- og moderniseringsplaner for over 315 folkeskoler i hele landet. Planer der sikrer fleksible og inspirerende rammer for udvikling af folkeskolelovens intentioner og nye pædagogiske tiltag, samtidig med at den nødvendige kapacitet som følge af elevtilvækstog stigende pasningsbehov tilvejebringes.

Mange oplever det frustrerende og besværligt, at der ikke som tidligere findes normer for, hvilke lokaler en skole skal indeholde, hvilke størrelser de skal have og i hvilket antal, de skal forefindes. 

De manglende normer bør i stedet ses som en styrke. Ikke kun i arbejdet med nye skolebygninger, men også i arbejdet med eksisterende skolebygninger. 

De involverede parter tvinges nu til lokalt at forholde sig til problemerne og samarbejde om deres løsning. En proces der stiller krav til deltagernes faglige kunnen, og hvor alle i højere grad end tidligere må forholde sig til og svare på, hvorfor, til hvilket formål og med hvilket sigte skal vi ændre de fysiske rammer.

At medvirke i, og formidle denne proces er tegnestuens styrke. 

Læs mere om fysiske udviklingsplaner her (PDF)

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.